Зимното почистване на Дунав мост и недопускането на епизоотични огнища, които

...
Зимното почистване на Дунав мост и недопускането на епизоотични огнища, които
Коментари Харесай

Областният управител на Русе обсъжда зимното почистване на Дунав мост

Зимното разчистване на " Дунав мост " и недопускането на епизоотични огнища, които да обиден животните в България, ще обсъди областният шеф на Русе, Анатоли Станев  с кмета на румънския град Гюргево Адриан Ангелеску, осведоми пресцентърът на Областната администрация - Русе.

Разговорите ще се проведат по време на гостуването на регионалния шеф в Гюргево в рамките на формалното му посещаване по случай Националния празник на Румъния – 1-и декември.

Станев е в Гюргево по покана на кмета Адриан Ангелеску. В празничните събития ще взе участие и заместник-кметът по филантропични действия на Община Русе Енчо Енчев.

Предвижда регионалният шеф да сервира венец пред Паметника на героите. 

По време на визитата си в северната ни съседка регионалният шеф ще беседва с представители на държавната и локалната власт по редица значими въпроси за трансграничния район. Сред тях са зимното разчистване на Дунав мост, което тази година ще се прави от румънска страна, както и недопускането на епизоотични огнища, които да обиден животните в България.

Основният риск от преместване на болести от Румъния насам се показва в инфлуенца по птиците и африканска чума по свинете. Станев ще сложи още веднъж и въпроса за ускорение на дейностите от румънска страна по обновяване на фериботната линия сред Русе и Гюргево.

Дейностите от българска страна завършиха още в средата на тази година, напомнят от Областната администрация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР